Project Description
Snelle kippensoep met veel groenten en vermicelli
Ingrediënten (4 personen)
1 dubbele kipfilet (c.a. 300 gram)
1.2 liter water
1 eetlepel boter
1 ui
1 theelepel kerriepoeder
2 kippenbouillon blokjes
150 gram fijne soepgroenten
80 gram wortel
40 gram vermicelli
2 laurierblaadjes

Bereiding
Snipper het uitje fijn. Verhit een beetje boter in de soeppan en bak de uisnippers op laag vuur. Doe na een aantal minuten de kerriepoeder erbij. Als het uitje glazig gebakken is voeg dan het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Doe de kipfilet en de laurierblaadjes in het kokende water. Schil en snijd in de tussentijd de wortel. Haal na 12 tot 15 minuten de kipfilet uit de bouillon. Voeg de wortel en de soepgroenten bij de bouillon en zet op laag vuur. Snijd of pluk de kipfilet in kleinere stukken en voeg weer toe aan de soep, ook de vermicelli kan erbij. Af en toe doorroeren gedurende 5 minuten. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes uit de soep.