Project Description
Maltijdsalade met kip en kaastortellini
Ingrediënten
100 g sla melange
1 kipfilet
Kipkruiden
Handje kaastortellini
1 ei
4 cherrytomaten, gehalveerd
Stukje komkommer, in blokjes
4 radijsjes, in plakjes
1 el mais
2 el geraspte wortel
Extra vierge olijfolie
Witte balsamicoazijn
Gedroogde dille
Zonnebloemolie
Zout en peper

Bereiding
Kook de kaastortellini beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken. Hussel om met een beetje olijfolie zodat ze niet gaan plakken. Kook het ei 6 minuten. Spoel af met koud water en pel direct. Snijd in vieren. Snijd de kip in grove repen en bestrooi met kipkruiden en een drupje zonnebloemolie en wrijf de kruiden goed in de kip (dit gaat makkelijk in bijvoorbeeld een diepvrieszak). Verhit een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en laat heet worden. Bak de kip op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verdeel de sla, de kaastortellini en alle overige ingrediënten over een groot bord. Leg de kipfilet bovenop. Bestrooi de maaltijdsalade met zout en peper uit de molen, wat dille en druppel er een beetje olijfolie en witte balsamicoazijn overheen.