Project Description
Hartige taart met kip en pesto
Ingrediënten (4 personen)
5 plakjes bladerdeeg
300 gr kipfilet
1 paprika
1 rode ui
1 tomaat
4 theelepels groene pesto
1 theelepel paprikapoeder
snufje peper en zout
beetje olie
3 eieren
2 eetlepels creme fraiche
geraspte kaas

Bereiding
Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Snipper de ui en snijdt de paprika in blokjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan en bak de kip en paprika mee voor ongeveer 5 minuten. Zet het vuur uit en roer de pesto erdoor. Smeer een ovenschaal of springvorm in met een beetje olie en bekleed daarna met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Doe dan de inhoud van de pan in de ovenschaal/springvorm. Klop de eieren samen met de creme fraiche los en giet over de ingrediënten. Verdeel wat plakjes tomaat en geraspte kaas over de bovenkant. Bak de hartige taart in circa 25-30 minuten mooi goudbruin.