Project Description
Gegrillde kip met pasta in romige biersaus
Ingrediënten (4 personen)
2 uien
15 gr verse platte peterselie
1 eetlepel olijfolie
250 ml kookroom
½ kippenbouiilontablet
330 ml la trappe blondbier
1 kilo kipfile haasjes
300 gr tagliatelle
600 gr broccoli

Bereiding
Snipper de uien en snijd de peterselie fijn. Voeg de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de kookroom, bouillontablet en het bier toe, breng aan de kook en laat ca. 20 min. op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de kiphaasjes met peper en wat zout. Verhit de grillpan en gril de kiphaasjes 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de broccoli 3 min. Giet de tagliatelle en broccoli af. Meng de tagliatelle met de saus en peterselie. Verdeel over de borden en verdeel de kip en broccoli erover